ÚJDONSÁG: KÖNYV

GPS technika
csúcsra járatva

Megjelent!
Kattints a képre a megrendeléshez!

Blog

GPS Aréna a felsőoktatásban

GPS Aréna a felsőoktatásban

A héten a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karának kari tanácsa egyhangúan elfogadta a Gépjárművek és Járműgyártás Tanszék doktoranduszának, Gere Tamásnak a javaslatát, miszerint ősztől egy új, saját tárgyat kíván indítani és oktatni "Műhold alapú helymeghatározó rendszerek alkalmazása a járműves méréstechnikában" címmel.

 
Tamás, mint a GPS Aréna és a GPS Expert Kft. tulajdonosa ezzel történelmet írt, hiszen korábban ilyen jellegű tantárgyat még nem oktattak ezen a Karon. A céges életet és a GPS Aréna működését ez mindössze annyiban befolyásolja, hogy az ügyfelek és érdeklődő vevők, látogatók átlag feletti tudást és információkat kapnak a weboldalon és telefonon. 
 
A Műszaki Egyetemen végzett oktatási tevékenységnek köszönhetően a GPS Aréna igazán kitűnik a webshopok közül. Nem sokan mondhatják el ugyanis webáruház tulajdonosként, hogy a jövő mérnökeit oktatják egy manapság újszerű, innovatív technológiára. 
 
"Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy elfogadta a kari tanács a tantárgy indítását, majd kibújtam a bőrömből. Már több, mint egy éve minden félévben tartok néhány előadást a témában a mérnök hallgatóknak. A PhD tanulmányaim során olyan mennyiségű tudásra tettem szert, amelyet már ebben a néhány órában lehetetlen volt teljes mértékben átadni. Ekkor döntöttem el, hogy összeállítok egy saját tantárgyat ebből a témakörből. Mivel korábban még nem létezett hasonló jellegű kurzus a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karon, ezért ősztől hiánypótló lesz azok számára, akik érdeklődnek a téma iránt. Szabadon válaszható tárgyként indul, remélem minél többen jelentkezni fognak, hiszen a korábbi években jelentős hiányosságot tapasztaltam ezen a területen a fiatalság tudását illetően. A műholdas helymeghatározás manapság egyre nagyobb teret hódít magának, jellegét tekintve hasonló jelentőséggel bír, mint a számítógép vagy az Internet megjelenése és elterjedése. Célom, hogy a lehető legjobb tudásomat adjam át nekik, amit majd később a mérnöki és a hétköznapi életben is hasznosítani tudnak. A GPS Aréna látogatói sem maradnak ki az oktatásból. A jövőben tervezem, hogy videók, hanganyagok jelennek majd meg, amelyek természetesen nem egyetemi, hanem hétköznapi, mindenki számára érthető szinten magyarázzák el a rendszer, az eszközök és programok működését. A mai világban ha valaki nem használja ki a műholdas helymeghatározás előnyeit, akkor előbb-utóbb jelentős kiadásokra számíthat az élet számos területén. Ezt a kiadást igyekszem megelőzni azoknak, akik érdeklődnek a 21. század egyik legkorszerűbb technikája iránt."

Gere Tamás
GPS Aréna tulajdonos
PhD hallgató - BME Gépjárművek és Járműgyártás Tanszék

Kosár

Facebook

Minősítés

Pick Pack Pont leírás

Céginfomációk