ÚJDONSÁG: KÖNYV

GPS technika
csúcsra járatva

Megjelent!
Kattints a képre a megrendeléshez!

Blog

Vége a vitás baleseteknek - Jön a Garmin Dash Cam

Vége a vitás baleseteknek - Jön a Garmin Dash Cam

A Garmin a mai napon bejelentette a 2014-es év legelső piaci újdonságát a Garmin Dash Cam-et. A Full HD felbontású baleseti adatrögzítő kamera a jármű szélvédőjére rögzíthető. A nagy látószöggel rendelkező eszköz folyamatosan rögzíti az úton történt eseményeket vezetés közben. A működése teljesen automatizált: motorindításkor magától elindul, a motor leállításakor pedig leállítja a felvételt, anélkül, hogy hozzá kellene nyúlni.

 

Ha elsők között akarod megtudni a legújabb információkat és a pontos hazai megjelenést, ha ki akarod próbálni a valóságban is a kamera működését, akkor görgess a cikk végére és töltsd ki az űrlapot!

A beépített G-szenzornak köszönhetően automatikusan érzékeli, ha nagyobb fékezés vagy ütközés történt és külön elmenti az eseményt tartalmazó videó fájlt. A Dash Cam két változatban lesz elérhető: GPS vevő nélküli és GPS vevővel felszerelt. Utóbbi esetben a videó felvétel tartalmazza a pontos időt, helyszínt (GPS koordináták), sebességet, útirányt, így a felhasználók később könnyedén be tudják azonosítani, hogy pontosan hol történt az esemény.

 

Mindkét kamera 1080p, 720p és WVGA felbontású videókat képes rögzíteni a mellékelt 4 GB-os microSD kártyára. Ha ez kevésnek bizonyul, akkor maximum 32 GB-os memóriakártyát helyezhetünk a készülékbe. A beépített mikrofon rögzíti az utastérben elhangzó beszélgetéseket, rádióműsorokat illetve a balesetek előtti vagy utáni káromkodásokat is.

 

A 2,3 hüvelyk méretű színes kijelző megkönnyíti, hogy megfelelő pozícióban helyezzük el a kamerát a jármű szélvédőjén. A felvett videókat vissza lehet játszani, amelyet szintén a kijelzőn tekinthetünk meg. A Dash Cam a mellékelt tapadókoronggal könnyedén telepíthető bármelyik autóban. Az energia ellátásról 12V-os szivargyújtó töltő gondoskodik.

 

Egy baleset esetén a kamera könnyedén kivehető, így a külső rongálódás és károk továbbá a baleset helyszíne is azonnal rögzíthető, ami bizonyító erejű lehet 1-1 későbbi bírósági tárgyalás esetében.

 

A két kamera Dash Cam 10 és Dash Cam 20 névre fog hallgatni. A 10-es változat a GPS nélküli, amely várhatóan 220$ áron kerül forgalomba (itthon kb. 65-70 ezer Ft-ba kerül), a 20-as változat pedig a GPS -szel felszerelve 250$-os áron látja meg a napvilágot (itthon kb. 75-80 ezer Ft-ba kerül majd).

 

Mindkét kamera várhatóan 2014 februárban kerül forgalomba. A GPSArena.hu elsők között fog beszámolni a GPS-es változatból, melyről a már jól megszokott módon részletes videós termékbemutató és teszt is készül.

 

Ha elsők között akarod megtudni a legújabb információkat és a pontos hazai megjelenést, ha ki akarod próbálni a valóságban is a kamera működését, akkor add meg az alábbi adatokat és azonnal értesítelek!

 

Kosár

Facebook

Minősítés

Pick Pack Pont leírás

Céginfomációk