ÚJDONSÁG: KÖNYV

GPS technika
csúcsra járatva

Megjelent!
Kattints a képre a megrendeléshez!

Blog

Forradalmi újdonságokat hozott a GPS technika

Forradalmi újdonságokat hozott a GPS technika

Az elmúlt években egy olyan technológia fejlődik folyamatosan, amelyről nem túlzás azt mondani, hogy akárcsak az internet vagy mobiltelefon, világmegváltó dolgokat fog eredményezni. Sőt! Részben már eredményezett is. A műholdas helymeghatározást a legtöbben a navigációs alkalmazások révén ismerték meg. Elterjedtebb nevükön GPS-ek, amely mára már nem mondható megfelelő elnevezésnek. A műholdas helymeghatározást először az internethez hasonlóan a hadseregnél ... Tovább »

Autós ajándékötletek Karácsonyra

Autós ajándékötletek Karácsonyra

Szűk két hét van még hátra Szentestéig, így időben vagyunk a karácsonyi ajándék megvásárlását illetően. Az elkövekező sorokban igyekszek segítségek nyújtani, hogy milyen modern és innovatív kütyükkel tudjuk meglepni a szeretteinket. Olyan ajándékokat veszek sorra, melyeknek valóban nagy használat lehet venni a mindennapi autózás során.    Mielőtt belemerülünk a részletekbe hadd hívjam ... Tovább »

Jönnek az új Garmin sportkamerák

Jönnek az új Garmin sportkamerák

Annak ellenére, hogy az 1,5 éve piacra dobott Garmin VIRB sportkamera széria nem lett túl sikeres a piacon, a gyártó bemutatta legújabb VIRB X és VIRB XE névre keresztelt modelljeit. A nyáron érkező kamerákat több területen is továbbfejlesztették. A felbontás maradt 1080p HD, ugyanakkor az elődhöz képest már 60 fps-t ... Tovább »

Percek alatt lehetett volna tudni, hogy lezuhant az Apollo Fox Dunaújvárosnál

Percek alatt lehetett volna tudni, hogy lezuhant az Apollo Fox Dunaújvárosnál

Néhány perccel a tragédia megtörténte után tudni lehetett volna, hogy balesetet szenvedett szerdán este az az ultra light repülőgép, amely Dunaújváros mellett zuhant le.  A repülés világában jártasak bizonyára ismerik a Flightradar24 nevű weboldalt illetve okostelefonos alkalmazást, amelyen valós időben követhetjük a levegőben lévő repülőgépeket. A hívójel, lajstrom és fénykép mellett ... Tovább »

GPS Aréna a felsőoktatásban

GPS Aréna a felsőoktatásban

A héten a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karának kari tanácsa egyhangúan elfogadta a Gépjárművek és Járműgyártás Tanszék doktoranduszának, Gere Tamásnak a javaslatát, miszerint ősztől egy új, saját tárgyat kíván indítani és oktatni "Műhold alapú helymeghatározó rendszerek alkalmazása a járműves méréstechnikában" címmel.   Tamás, mint a GPS Aréna és ... Tovább »

Vége a vitás baleseteknek - Jön a Garmin Dash Cam

Vége a vitás baleseteknek - Jön a Garmin Dash Cam

A Garmin a mai napon bejelentette a 2014-es év legelső piaci újdonságát a Garmin Dash Cam-et. A Full HD felbontású baleseti adatrögzítő kamera a jármű szélvédőjére rögzíthető. A nagy látószöggel rendelkező eszköz folyamatosan rögzíti az úton történt eseményeket vezetés közben. A működése teljesen automatizált: motorindításkor magától elindul, a motor leállításakor ... Tovább »

QStarz LT-Q6000 firmware frissítés

QStarz LT-Q6000 firmware frissítés

A QStarz színes kijelzős köridőmérője, az LT-Q6000 ideális partnere a versenyzőknek, mindemellett hihetetlenül pontos. Az eszköz használatával lehetőséged nyílik arra, hogy valós időben lásd a köridők vagy gyorsulási idők alakulását, előbbinél szektor időmérésre is lehetőséged van.   A futam után az eszközön illetve a mellékelt QRacing program segítéségével kellő részletességgel  elemezheted ki ... Tovább »

Lehet-e jobb időt futni a pole-nál?

Lehet-e jobb időt futni a pole-nál?

Azokban a versenysportokban, ahol időmérő futamot rendeznek, mindenki arra törekszik, hogy a lehető legjobbat hozza ki magából. A mezőnyben végül egyetlen idő fog számítani, ami az első helyet jelentő pole pozíciós idő.   Ehhez képest tudjuk hasonlítani a saját eredményünket, melyből következtethetünk a teljesítményünkre.   Az első helyet elérő versenyző természetesen elégedett, örömökkel teli, ... Tovább »

Profi kiegészítő síelőknek - QStarz BT-Q1300ST teszt

Profi kiegészítő síelőknek - QStarz BT-Q1300ST teszt

A QStarz legkisebb GPS adatgyűjtőjét teszteltük, amely számos szabadidős sportban használható. A téli időjárásnak köszönhetően most a síelésre esett a választás. Az eszközről nem is kívánok túl sokat írni, hiszen a webshopban megtalálható termék adatlapon kellő információ áll rendelkezésre.  A lényeget kiemelve: 5 Hz-es, nagy érzékenységű és nagy pontosságú GPS ... Tovább »

Fékutak havas körülmények között

Fékutak havas körülmények között

A tegnap frissen lehullott néhány centiméteres havat kihasználva egy olyan mérést végeztünk, amely bizonyára sokak számára tanulságos lehet. Egy 50%-os futófelülettel rendelkező prémiumkategóriás téli abronccsal fékeztünk 50 km/h sebességről. A cél az volt, hogy kiderítsük, mennyi idő illetve fékút szükséges a megálláshoz, továbbá a fékezés során fellépő lassulások átlagát is kiszámoltuk.  A ... Tovább »

GPS HUD - Prémium kategóriás extra a Te autódban is!

GPS HUD - Prémium kategóriás extra a Te autódban is!

Vetítsd ki sebességed a szélvédőre és használd egyben GPS vevőnek! A prémium kategóriás autókban alkalmazott biztonsági extra mostantól a Te autójában is elérhető! A Head Up Displaynek köszönhetően kritikus közlekedési helyzetekben a reakcióidő nagymértékben csökkenthető!   Tudtad, hogy 100 km/h tempónál a sebesség leolvasásával kb. 28 métert teszel meg szinte teljesen vakon? A ... Tovább »

Sipi élményosztása a Kakucsringen

Sipi élményosztása a Kakucsringen

Múlt vasárnap rendezték meg Kakucson a IV. Garmin élményosztó napot, melyen többek között Sipos Zoli is részt vett a BMW Compact M3 versenyautójával és autóztatta meg a családtagokat, barátokat és sponzorokat. Kihasználva a lehetőséget folyamatosan mértünk a QStarz LT-Q6000 köridőmérővel, a rögzített videókból pedig egy látványos, virtuális műszerfallal megspékelt élményvideót ... Tovább »

BMW Compact M3 gyorsulás- és teljesítménymérés

BMW Compact M3 gyorsulás- és teljesítménymérés

Akik figyelemmel kísérik az amatőr rallysprint sorozatokat, számukra bizonyára ismerősen cseng Sipos Zoltán neve és a piros BMW Compact M3. Sipi évek óta sikeresen szerepel a különböző sorozatokban, tavaly a B-A-Z Megyei Rally Sprint bajnoka lett, idén pedig nagyon szoros csatában a 2. helyen zárta az évet. A technikai sportokban ... Tovább »

QStarz LT-Q6000 bemutató és teszt

QStarz LT-Q6000 bemutató és teszt

A pályamotorosok körében ismert Svéd egy szezonzáró pályamotorozást szervezett a Slovakiaringen. Megragadva az idei év talán utolsó ilyen jellegű lehetőségét, tesztelésnek vetettük alá a QStarz színes kijelzős köridőmérőjét, az LT-Q6000 modellt. Az időmérőn és a versenyen Svéd motorjára szereltük az eszközt, ezúton is köszönjük neki, hogy segítségünkre volt a következő ... Tovább »

Téligumi teszten vetették be a QStarz csúcskategóriás GPS-eit

Téligumi teszten vetették be a QStarz csúcskategóriás GPS-eit

A tél közeledtével és a hideg idő beálltával egyre fontosabbá válik a téligumi használata. Az autósok többsége manapság már belátja, hogy valóban szükség van a téli abroncsokra, amennyiben ezt az időjárás megköveteli. A kínálat azonban óriási, egy laikus nem is tudja eldönteni, hogy melyiket válassza egy-egy vásárlás alkalmával. Nekik kívánt ... Tovább »

Virtuális műszerfal a levegőben

Virtuális műszerfal a levegőben

Egy szép nyár végi estén Dunakeszi felé vettem az irányt ismerőseimmel, hogy repüljünk egy jót a Pilis felett, megcélozva a Dunakanyart, mint látványosságot. A GPS technika ilyen esetekben szinte kötelező tartozék nálam, így most sem maradhatott el az útvonal és egyéb érdekes adatok rögzítése. A méréshez a QStarz 818XT GPS ... Tovább »

RaceChrono 2.11 frissítés elérhető

RaceChrono 2.11 frissítés elérhető

Újabb frissítés érhető el a RaceChronohoz.           A 2.11 verzió tartalma a következőkkel egészült ki (2012. 09. 11.) Garmin GLO támogatás (10 Hz-es Bluetooth-os GPS/GLONASS vevő) versenypályák könyvtárhoz hozzáadva a versenypályák számának megjelenítése korábbi hibák javítása   A 2.1 verzió tartalma a következőkkel egészült ki (2012. 09. 10.) választható abszolút/relatív eltérés a köridők listájában választható szektor/szakasz idő mód a ... Tovább »

RaceChrono 2.0 Beta Andoridra

RaceChrono 2.0 Beta Andoridra

Jó hír az Androidos készülékeket használóknak!Megjelent az első publikus béta verziója a RaceChrono v2.0 GPS alapú köridő és gyorsulásmérő programnak. Jelenleg még sok funkció hiányzik a korábbi verziókhoz képest, azonban a későbbi folyamatos frissítéseknek köszönhetően természetesen kiegészül az eddig megszokotakkal. Sőt! A program új funkciókkal is kiegészül. A program elérhető az ... Tovább »

ADA - GPS alapú lassulásmérő program

ADA - GPS alapú lassulásmérő program

A magyar fejlesztésű ADA (Acceleration Deceleration Analyser) GPS alapú lassulásmérő program használatával járművek lassulását tudjuk gyorsan, egyszerűen és költséghatékonyan meghatározni. Magyarországi viszonylatban ez az első GPS technológiát használó célprogram, amely járműdinamikai mérésekre lett optimalizálva. A mérés során az alábbi fékezési mutatókat kapjuk eredményül: fékút (m) fékezés kezdeti sebessége (km/h) fékezési idő (sec) átlagos legnagyobb ... Tovább »

QStarz LT-Q6000 bemutató videók

QStarz LT-Q6000 bemutató videók

Az elkövetkező időszakban folyamatosan bővítjük az alábbi videók listáját, melyben a QStarz LT-Q6000 köridőmérő kezelését tanulmányozhatjuk.   1. Általános bemutató   2. Beállítások útmutató     3. Gyorsulásmérés indítása   4. Köridőmérés indítása   5. Gyorsulások mérése és a mért adatok kijelzése   Tovább »

QStarz LT-Q6000 – Az év újdonsága!

QStarz LT-Q6000 – Az év újdonsága!

A QStarz LT-Q6000 a GPS köridőmérők legújabb generációját képviseli, amely a világon elsőként rendelkezik színes kijelzővel! Mérhetünk és rögzíthetünk köridőt, sebességet, gyorsulást, stb. Valós időben végezhetünk összehasonlításokat a lehető legjobb teljesítmény elérése érdekében. Számos autó és motorsportban használhatjuk, legyen az gyorsulás, körpályás vagy rally verseny stb. 2,4″-os színes kijelzőA nagyméretű kijelzőn ... Tovább »

QStarz BT-Q1300ST GPS köridőmérő és adatgyűjtő bemutató

QStarz BT-Q1300ST GPS köridőmérő és adatgyűjtő bemutató

A Q1300ST gyakorlatilag a Q1000eX kistestvére, amit a gyártó eredetileg síelõk részére szánt, de tökéletesen alkalmas hobby vagy profi racereknek köridõ mérésére is. Mivel csak az adatrögzítés hosszában tér el a két eszköz, ezért nem kívánom ugyanazokat a dolgokat leírni, amit már egyszer megtettem.  A Q1000eX tesztje az alábbi linken olvasható. A ... Tovább »

QStarz BT-Q1000eX GPS adatgyűjtő használata a mindennapi életben

QStarz BT-Q1000eX GPS adatgyűjtő használata a mindennapi életben

A QStarz BT-Q1000eX versenypályán való használatáról már korábban beszámoltunk. A mostani cikkben rámutatunk arra, hogy a mindennapi közlekedésben milyen területeken hasznosíthatjuk ezt a GPS vevőt és adatgyűjtőt.   Ha manapság az ember meghallja a GPS szót, akkor a legtöbben azonnal a jármûvekben lévõ érintõképernyõs, navigációs szoftverrel ellátott készülékekre gondolnak, melyek ismeretlen helyeken ... Tovább »

QStarz BT-Q1000eX köridőmérő és adatgyűjtő teszt

QStarz BT-Q1000eX köridőmérő és adatgyűjtő teszt

Azok, akik nem rendelkeznek a Racechrono futtatásához szükséges telefonnal/PDA-val, nekik nyújt egy nagyszerű lehetőséget a QStarz BT-Q1000eX 5 Hz-es data loggere. Az eszközt köridőmérésen kívül a hétköznapi életben is számos területen hasznosíthatjuk.   A BT-Q1000eX technikailag a legmodernebb fejlesztéseket vonultatja fel. 66 csatornás, MTK II chipkészlettel rendelkezik, másodpercenként 5 útvonalpontot képes rögzíteni. ... Tovább »

Fékutak vészfékezéssel, különböző sebességekről lassulva

Fékutak vészfékezéssel, különböző sebességekről lassulva

A köridõmérés mellett még számos lehetõség adódik arra, hogy jármûvünk mozgását GPS adatok segítségével kielemezzük, így egy újabb, a hétköznapokban igen fontos területet vizsgálunk, mégpedig a vészfékezéssel történõ megálláshoz szükséges fékutat. A RaceChrono programnak köszönhetõen bárki egyszerûen elvégezhet egy hasonló mérést, mindössze egy biztonságos, lehetõleg zárt útszakaszt kell keresni, ahol ... Tovább »

Stílustanulmány a Hangár utcai gokartpályán

Stílustanulmány a Hangár utcai gokartpályán

Újabb futamához érkezett az Országos Amatõr Gokart Bajnokság, melyet a X. Hangár utcai gokartpályán rendeztek meg. A következõ cikkben Bencze Tündi és Topor Kálmán legjobb köridõit elemezzük ki. A méréshez a szokásos technikát használatuk, melyet a QStarz 818X 5 Hz-es GPS vevője képvisel. Kezdetként nézzük meg a két versenyzõ köridõ táblázatát, ... Tovább »

Köridőmérés pontosságának ellenőrzése a Hungaroringen

Köridőmérés pontosságának ellenőrzése a Hungaroringen

A GPS-es köridõmérés pontosságának ellenõrzése céljából ismét a Hungaroringre látogattunk. A Kawasaki ZX kupa soron következõ futamán ddt500 motorjára került fel a QStarz BT-Q818X 5 Hz-es GPS vevõ, aki az 1000 ccm-es kategóriában a dobogó 2. fokára állhatott fel. Az idõjárás napos, a hõmérséklet 28 Celsius fok volt. A vevõhöz végig ... Tovább »

Köridőmérés ellenőrzése a Slovakiaringen

Köridőmérés ellenőrzése a Slovakiaringen

Félsvéd, az amatőr pályamotorosok körében rendszeresen szervez külföldi pályázásokat Európa szerte. A múlt héten a tavaly elkészült Slovakiaringet vették célba.   Svéd a teszthez a QStarz BT-Q818X vevőjét használta a már megszokott 5 Hz-es frissítéssel. Az időjárás derűs volt, a hőmérséklet 25 Celsius fok körül alakult. A vevőhöz kapcsolódott mûholdak száma végig ... Tovább »

Stílustanulmány a csömöri gokartpályán

Stílustanulmány a csömöri gokartpályán

Arról már korábban beszámoltunk, hogy milyen lehetõségeket nyújt a RaceChrono program a bérgokartozásban, most pedig egy összehasonlítást készítettünk. Az MNASZ OAGB soron következõ futamát a csömöri gokartpályán rendezték meg. A szabadedzéseket kihasználva felraktuk egy gokartra a QStarz 818X 5Hz-es GPS vevõt illetve a már jól bevált Nokia N73-at. Ezt követõen ... Tovább »

Köridőmérés pontosságának ellenőrzése a Hungaroringen

Köridőmérés pontosságának ellenőrzése a Hungaroringen

Hasonló tesztet már olvashattatok az oldalon. A cél most is az volt, hogy megnézzük mennyi a GPS-es köridõmérés eltérése a hivatalos idõmérõ rendszerhez képest. A mérést a hétvégén megrendezett Kawasaki ZX kupán ddt500 versenyzõ ismerõsöm végezte, aki a versenyen az 1000 ccm-es géposztály 3. helyét szerezte meg.   A teszt QStarz BT-Q818X ... Tovább »

GPS sebesség pontosságának ellenőrzése

GPS sebesség pontosságának ellenőrzése

Az alábbi tesztben annak jártunk utána, hogy összehasonlítsuk a GPS sebességet a tényleges sebességgel. Hogy ezt kiderítsük elõhívtuk egy E46-os BMW-ben a fedélzeti diagnosztika adatait, azon belül is a jármû sebességét. A diagnosztika által mutatott érték a valós sebesség, látható, hogy a km/h óra is csak egy picit, ami nem csoda, ... Tovább »

A RaceChrono előnyei a bérgokartozásban

A RaceChrono előnyei a bérgokartozásban

Bizonyára már sokan próbálták a bérgokartozást, ami legtöbbször egy jó mókának indul a haverokkal, majd amikor kezd belejönni az ember, egyre inkább az a cél, hogy minél profibb legyen ebben a sportban. A tehetségesebb emberek gyorsan tudnak fejlõdni és kevesebb gokartozás is elegendõ nekik, hogy mindig jó köridõket fussanak. Másoknak ... Tovább »

QStarz BT-Q818X 5Hz GPS vevő teszt

QStarz BT-Q818X 5Hz GPS vevő teszt

Egy vadonatúj QStarz BT-Q818X GPS vevőt kibontva kíváncsiak voltunk, hogy milyen gyorsan képes a műholdakhoz kapcsolódni. Mindössze 45 másodperc elég volt ahhoz, hogy 9 műholddal létesítsen kapcsolatot a vevő (néhány másodperc után már 10-re nőtt a műholdak száma), ami a RaceChrono program szempontjából tökéletesnek mondható, mivel legalább 8 kapcsolódott műhold ... Tovább »

Köridőmérés pontosságának ellenőrzése 1 Hz-es GPS vevővel

Köridőmérés pontosságának ellenőrzése 1 Hz-es GPS vevővel

Az alábbi tesztet a X. Hangár utcai gokartpályán végeztük. Célunk az volt, hogy megnézzük milyen pontosak a RaceChrono mérései a pályán telepített hivatalos idõmérõ rendszerhez képest. A teszthez HTC Touch HD PDA-t használtunk, melyben beépített 1 Hz-es vevő található. Az időjárás derűs volt, a hőmérséklet 25 Celsius fok volt. A vevőhöz ... Tovább »

Köridőmérés pontosságának ellenőrzése 5 Hz-es GPS vevővel a Hungaroringen

Köridőmérés pontosságának ellenőrzése 5 Hz-es GPS vevővel a Hungaroringen

A következő tesztet a Hungaroringen végeztük egy motorverseny alkalmával. Célunk az volt, hogy megnézzük milyen pontosak a RaceChrono mérései a pályán telepített hivatalos transzponderes időmérő rendszerhez képest. Az eredmény mindenkit ledöbbentett.   A teszthez a QStarz BT-Q818X 5 Hz-es GPS vevőt használtuk. Az időjárás derűs volt, a hőmérséklet 24 Celsius fok körül ... Tovább »

Kosár

Facebook

Minősítés

Pick Pack Pont leírás

Céginfomációk